Adatvédelmi szabályzat

A GSK (”Mi”, vagy „GSK”) elkötelezett az Ön személyes adatainak védelme mellett.

A jelen Adatkezelési Tájékoztató (a Felhasználási feltételekkel, valamint a benne hivatkozott egyéb dokumentumokkal együtt) meghatározza az Öntől gyűjtött, vagy az Ön által számunkra megadott személyes adatok kezelésének módját. Kérjük, olvassa el alaposan az alábbiakat, hogy megismerje a személyes adatokkal kapcsolatos nézeteinket és gyakorlatainkat, továbbá, hogy milyen módon kezeljük azokat.

Az információszabadságról és az információs önrendelkezési jogról szóló 2011. CXII. törvény ("Infótv.") alapján az adatkezelő a GlaxoSmithKline-Consumer Kft., székhelye: 1124 Budapest, Csörsz u. 43. 

Milyen adatokat gyűjthetünk Önről?

Öntől a következő adatokat gyűjthetjük és kezelhetjük:

Olyan adatokat, amelyeket Ön a honlapunkon [www.parodontax.hu] (honlapunk) található űrlapok kitöltésekor ad meg. Ez magában foglalja azokat az információkat, amelyeket a honlapon történő regisztrációkor ad meg, ami a honlap használatához, vagy az azon történő hozzászóláshoz szükséges. Szintén kérhetünk Öntől adatokat, ha benevez egy versenyre, vagy egy általunk támogatott promócióra és amikor egy honlapunkkal kapcsolatos problémát jelez felénk.

  • Ha felveszi velünk a kapcsolatot, a levelezést megőrizhetjük és nyilvántarthatjuk.
  • Szintén megkérhetjük rá, hogy töltsön ki olyan kérdőíveket, amelyeket kutatási célokra használunk, ugyanakkor ezekre Ön nem köteles válaszolni.
  • Adatokat kérhetünk az Ön honlapunkon tett látogatásáról, beleértve, de nem kizárólag a forgalmi adatokat, a helymeghatározási adatokat, a web naplókat és egyéb kommunikációs adatokat és forrásokat, amelyekhez hozzáfér.

Jelen honlapot nem szántuk és nem úgy alakítottuk ki, hogy azt 18 éven aluli gyermekek használják. Nem gyűjtünk szándékoltan személyes adatokat a honlapon keresztül az ebbe a korcsoportba tartozó látogatóktól szüleik, vagy gondviselőjük kifejezett hozzájárulása nélkül.

Gyűjthetünk bizonyos információkat az Ön számítógépéről, ahol rendelkezésre áll beleértve az Ön web böngészőjének és operációs rendszerének típusát, az Ön által a Honlap előtt és után meglátogatott webhelyeket, a standard szerver naplózási információkat és az IP címeket (lásd alább). Ezeket a begyűjtött adatokat összesítjük, hogy megtudjunk olyan információkat, mint a honlapunk látogatóinak száma, a honlap egyes oldalainak látogatóinak száma, és látogatóink internet szolgáltatóinak domain nevei. Ezeket az összesített formában kezelt adatokat arra használjuk, hogy megismerjük hogyan használják a látogatók a honlapunkat, és ezáltal javítani tudjuk azt, illetve az általunk kínált szolgáltatásokat. Ezeket az összesített adatokat megoszthatjuk más cégekkel a GSK cégcsoporton ("GSK-csoport") belül (a vonatkozó adatvédelmi és cégjogi előírásoknak megfelelően a GSK-csoport tagvállalataival, a holding társasággal és tagvállalataival), és más harmadik felekkel.

IP címek

Az Internet Protocol - IP-cím egy olyan számkészlet, amelyet automatikusan az Ön számítógépéhez rendelnek, minden alkalommal, amikor bejelentkezik az internet-szolgáltatójához, vagy a szervezete helyi hálózatán (LAN) vagy nagy kiterjedésű hálózatán (WAN) keresztül. A webkiszolgálók a hozzárendelt IP-cím alapján, automatikusan azonosítják az Ön számítógépét az online munkamenet során.

Mi, vagy a nevünkben eljáró harmadik fél vállalatok gyűjthetjük az IP-címeket rendszeradminisztrációs célokra, vagy a webhelyeink használatának auditálása céljából. Az IP-címeket a webhelyeink felhasználóinak azonosítására is használhatjuk, ha a webhely Felhasználási Feltételeinek betartatása, illetve szolgáltatásunk, webhelyeink, vagy más felhasználók védelme érdekében szükségesnek érezzük.

Cookie-k

A honlapunk cookie fájlokat (sütiket) használ, hogy megkülönböztesse Önt a webhely más felhasználóitól. Ez segít számunkra, hogy kiváló élményeket nyújthassunk Önnek, miközben a honlapunkat böngészi, illetve lehetővé teszi számunkra a honlapunk fejlesztését. A cookie-k kisméretű, betűkből és számsorokból álló fájlok, amelyeket webkiszolgálóink az Ön számítógépén helyeznek el. A cookie-k általunk történő felhasználásával és azok céljával kapcsolatban további információt olvashat a Cookie Szabályzatunkban.

Hol tároljuk az Ön személyes adatait?

A GSK elkötelezett amellett, hogy üzleti szempontból indokolható lépésekkel biztosítsa az Ön személyazonosításra alkalmas, az adatok érzékenységi szintjének megfelelő védelmét. A GSK számos biztonsági technológiát és eljárást alkalmaz annak érdekében, hogy megvédje az Ön személyazonosításra alkalmas adatait a jogosulatlan hozzáféréstől, használattól vagy közléstől. Például, az Ön által a GSK rendelkezésére bocsátott személyazonosításra alkalmas adatokat ellenőrzött létesítményekben elhelyezett számítógépes szervereinken, korlátozott hozzáférés mellett tároljuk.

Az Öntől gyűjtött személyes adatok továbbíthatóak, tárolhatóak Magyarországon kívül és más országban is, amelyben a GSK, vagy annak leányvállalatai, alvállalkozói, vagy ügynökei (beleértve, de nem kizárólag az alább meghatározott leányvállalatokat) létesítményeket tartanak fönn. A honlap használatával Ön hozzájárul ahhoz, hogy adatait Magyarországon kívülre továbbítsák, kezeljék, vagy tárolják. A GSK biztosítja, hogy az Ön személyes adatai védelmének fenntartásához szükséges megfelelő szintű védelem rendelkezésre áll, továbbá, hogy minden továbbított adat feldolgozására kizárólag a személyes adatok védelméről szóló törvénynek és az egyéb vonatkozó törvényeknek megfelelően kerül sor.

Amikor Ön jelszót ad meg, amely biztosítja a hozzáférést az Ön számára a honlapunk egyes részeihez, a jelszó titkosságának megőrzése az Ön felelőssége. Megkérjük Önt, hogy jelszavát ne ossza meg másokkal.

Sajnos az adatok interneten keresztül történő átvitele nem teljesen biztonságos. Bár minden tőlünk telhetőt megteszünk az Ön személyes adatainak védelme érdekében, nem tudjuk garantálni az Ön által a webhelyeinkre átvitt személyes adatainak biztonságát; minden adatátvitel az Ön saját kockázatára történik.  Habár nem tudjuk garantálni, hogy nem történik az adatokat érintő elveszés, visszaélés, vagy módosítás, miután adatait megkaptuk, az ilyen szerencsétlen események megakadályozása érdekében üzleti szempontból indokolható lépéseket fogunk tenni.

Az információk felhasználása

A GSK harmadik fél részére semmilyen célból sem ad el, illetve kölcsönöz személyes információkat. Bizonyos speciális esetekben a honlappal kapcsolatos támogató szolgáltatások nyújtásával a GSK harmadik felet bíz meg, akik időről időre hozzáférhetnek az Ön által megadott információkhoz annak érdekében, hogy a szolgáltatásokat a GSK számára teljesíteni tudják. Ön biztos lehet benne, hogy a támogató szolgáltatásokat a GSK részére nyújtó harmadik felektől a GSK megköveteli, hogy ugyanazokat az adatvédelmi szabványokat alkalmazzák, mint a GSK és tilos az információkat saját céljaikra felhasználniuk. A GSK különösen nem engedélyezi a szolgáltatók számára, hogy az Ön személyazonosításra alkalmas adatait saját marketing tevékenységeikhez használják fel.

Az Önről tárolt információkat az alábbi célokból használjuk fel:

  • Hogy biztosítsuk, hogy a honlapunkon található információk a lehető leghatékonyabb módon kerülnek bemutatásra az Ön és a számítógépe számára. 
  • Hogy olyan információkat, termékeket, vagy szolgáltatásokat biztosítsunk az Ön számára, amelyeket Ön elvár tőlünk, vagy amelyekről úgy gondoljuk, hogy esetleg érdeklik Önt, abban az esetben, ha Ön beleegyezett, hogy ebből a célból felvegyük Önnel a kapcsolatot. 
  • Hogy lehetővé tegyük az Ön számára szolgáltatásaink interaktív funkcióinak használatát, ha Ön ezt szeretné.
  • Hogy értesítsük Önt szolgáltatásaink változásairól.

Szintén felhasználhatjuk személyes adatait arra, hogy az Önt esetleg érdeklő termékeinkről és szolgáltatásainkról szóló információkkal lássuk el Önt. Kizárólag akkor vesszük fel Önnel a kapcsolatot, ha Ön ehhez hozzájárult. 

Amennyiben nem szeretné, hogy adatait ilyen módon felhasználjuk, kérjük pipálja be a vonatkozó négyzetet az adatgyűjtésre szolgáló űrlapon (a regisztrációs űrlap).

Az Ön adatainak közzététele

Az Ön személyes adatait a GSK csoport bármely tagjával közölhetjük.

Az Ön személyes adatait harmadik felek részére továbbíthatjuk:

  • Abban az esetben, ha bármilyen üzletágat vagy tulajdont vásárolunk, vagy értékesítünk az Ön ahhoz kapcsolódó személyes adatai közlésre kerülhetnek az adott üzletág, vagy üzleti vagyon leendő vevőjével, vagy eladójával.
  • Amennyiben mi, vagy lényegében minden vagyonunk harmadik fél tulajdonába kerül, abban az esetben a vásárlóinkról tárolt személyes adatok is az átruházott vagyon részét képezik.
  • Amennyiben kötelezettség terhe mellett meg kell osztanunk az Ön személyes adatait annak érdekében, hogy egy jogi kötelezettségnek eleget tegyünk, vagy, hogy érvényt szerezzünk a Felhasználási Feltételeinkben és egyéb megállapodásokban  meghatározottaknak; vagy, hogy megvédjük a GSK Csoport, a vásárlóink, vagy mások jogait, tulajdonát, vagy biztonságát.

Az Ön jogai

Önnek jogában áll felkérni minket, hogy ne dolgozzuk fel személyes adatait marketing célokra. Általában (az adatainak kezelése előtt) tájékoztatjuk Önt arról, ha az adatait szándékunkban áll ilyen célokra felhasználni, vagy ha szándékunkban áll az adatait bármely harmadik fél számára átadni. Ön úgy gyakorolhatja az ilyen jellegű adatfeldolgozás megakadályozására vonatkozó jogát, ha az általunk az adatgyűjtésre használt űrlapon kipipálja az erre vonatkozó négyzeteket. Bármikor gyakorolhatja továbbá erre vonatkozó jogát úgy, hogy felveszi velünk a kapcsolatot a GlaxoSmithKline-Consumer Kft., 1124 Budapest, Csörsz u. 43. címen, vagy az info.hungary@gsk.com e-mail címen. Honlapunk időről-időre tartalmazhat harmadik felek felé mutató, vagy tőlük érkező hivatkozásokat. Ha úgy dönt, hogy követi a hivatkozást és belép egy ilyen webhelyre, kérjük, vegye figyelembe, hogy ezek a webhelyek saját adatvédelmi szabályzattal rendelkeznek és mi nem vállalunk felelősséget ezekért a szabályzatokért. Kérjük, ellenőrizze ezeket a szabályzatokat, mielőtt bármilyen személyes adatot megad ezeken a honlapokon.

Az információhoz való hozzáférés

Az Info tv. biztosítja az Ön részére az Önről tárolt információkhoz való hozzáférés jogát. A hozzáférési jogot az  Infotv.-nek megfelelően lehet gyakorolni, a részünkre megküldött írásbeli kérelemmel.

Más webhelyekre mutató hivatkozásk

Felhasználóink felé nyújtott szolgáltatásként honlapunk időről-időre hivatkozásokat tartalmazhat, amelyek más GSK honlapokra, vagy harmadik felek weboldalaira mutatnak. Jelen nyilatkozat hatálya nem terjed ki ezekre a webhelyekre. Ha úgy dönt, hogy belép egy ilyen hivatkozott webhelyre, azzal tudomásul veszi, hogy a GSK nem vállal felelősséget és nem tehető felelőssé az ilyen webhelyek elérhetőségéért, nem vizsgáljuk felül és nem hagyjuk jóvá azokat, valamint sem közvetlenül, sem közvetetten nem vagyunk felelősek azért, (i) ahogy a személyes adatait ezen webhelyek kezelik, (ii) az ilyen webhelyek tartalmáért, beleértve (korlátozás nélkül) bármilyen hirdetést, terméket, árut, vagy egyéb, erről a honlapról elérhető anyagot, vagy szolgáltatást és (iii) ezen webhelyek mások általi felhasználásáért.

Kérjük, mielőtt bármilyen személyes adatot megadna, ellenőrizze azoknak a weblapoknak a jogi és titoktartási előírásait, amelyeket linkjeinken keresztül látogatni kíván.

Változások az adatkezelési Tájékoztatóban

Az Adatkezelési Tájékoztatóban a későbbiekben esetlegesen bekövetkező változásokat ezen az oldalon közzétesszük. Javasoljuk, hogy időnként nézze át a jelen Adatkezelési Tájékoztatót és maradjon tájékozott azzal kapcsolatosan, hogyan segítünk megvédeni az általunk gyűjtött személyes adatokat. Honlapunk folytatólagos használatával Ön kifejezi, hogy jelen Adatkezelési Tájékoztatónk tartalmával és az abban bekövetkező bármely ilyen módosítással, frissítéssel, vagy változtatással egyetért.

Kapcsolat

A jelen Adatkezelési Tájékoztatóval kapcsolatos kérdéseket, véleményeket és kéréseket szívesen fogadjuk. Kérjük küldje azokat a következő címre:

 

GlaxoSmithKline-Consumer Kft.

1124 Budapest

Csörsz u. 43.

info.hungary@gsk.com