AZ ÍNYVÉRZÉS KEZELÉSÉNEK ÖT LEHETSÉGES MÓDJA

 

  1. Naponta kétszer, két percen át mosson fogat kis fejű, puha, lekerekített sörtékkel rendelkező kézi vagy elektromos fogkefével. Próbálja fogait nem túl erősen, a fogak körül körkörös vagy elliptikus mozdulatokkal dörzsölni. Javasoljuk, hogy fogkeféjét háromhavonta cserélje újra.
  2. A fogselymezés vagy fogköztisztító kefe használata segíthet eltávolítani az ételdarabkákat és a lepedékképző baktériumokat a nehezen elérhető helyekről, például a fogközökből. Naponta kétszer fogselymezzen – legjobb közvetlenül fogmosás előtt.
  3. Olyan fluoridos fogkrémet válasszon, amelynek tudományos alapon kialakított összetétele csökkenti azoknak a lepedékképző baktériumoknak a lerakódását, amelyek irritálhatják az ínyt, és fogínybetegséghez vezethetnek. A parodontax fogkrém például fizikailag eltávolítja a lerakódott lepedékképző baktériumokat, és így négyszer hatékonyabban veszi célba az ínyvérzés legfőbb okozóját, mint a hagyományos fogkrémek.*
  4. Ha fogmosás vagy fogselymezés közben vérzik az ínye, vagy ha a fogínybetegség bármilyen más lehetséges jelét tapasztalja, a lehető leggyorsabban keresse fel fogorvosát. Ne várja meg, hogy probléma alakuljon ki. A rendszeres fogorvosi ellenőrzések segíthetnek abban, hogy még a dolgok rosszabbra fordulása előtt felismerje és kezelje a fogínybetegség tüneteit.
  5. Hiányos, tápanyagszegény étrend esetén könnyebben jelentkezhetnek fog- és ínyproblémák. A dohányosok ínye is könnyebben megfertőződik. Az egészséges életmód és a megfelelő táplálkozás elősegítheti, hogy a szervezet és a fogíny is mindig jó állapotban legyen.

*Ez nem vonatkozik a parodontax Whitening termékváltozatra.