A FOGÍNYBETEGSÉG megelőzésének MÓDJA

A fogínybetegséget azok a lepedékképző baktériumok okozzák, amelyek lerakódnak a fogak felületén, körül és között. Ha ezeket a baktériumokat nem távolítja el rendszeres fogmosással és fogselymezéssel, akkor irritálhatják az ínyt, ami kivörösödéshez, ínyduzzadáshoz és ínyvérzéshez vezethet: ezek mind a gingivitis néven ismert fogínybetegség korai tünetei.

Ha a fogínybetegségnek ezeket a jeleit nem kezelik, akkor kis „tasakok” alakulhatnak ki a fogak és az íny között. Ezek a tasakok egyre mélyebbé válnak, végül pedig periodontitishez vezethetnek, ami a fogínybetegség egyik legsúlyosabb típusa. Mire a fogínybetegségnek ebbe a szakaszába ér, valószínűleg annyira károsodott a szájürege, hogy kezelés nélkül fogvesztés léphet fel.

Ezért fontos a fogíny betegségek megelőzése a korai szakaszban,megőrizve fogínye egészségét a megfelelő ínyvédő készítmények használatával.

A FOGÍNYBETEGSÉG HÁROM LÉPÉSBŐL ÁLLÓ KEZELÉSE

Az egészséges fogíny nélkülözhetetlen az erős fogakhoz, a fogíny egészsége pedig megfelelő szájápolási szokásokkal őrizhető meg.

Mindössze három lépéssel tisztán tarthatja ínyét és fogait, és segíthet megelőzni a fogínybetegséget.

1. LÉPÉS – Mosson fogat naponta kétszer mindennapi használatra szánt parodontax fluoridos fogkrémmel.

Naponta kétszer, legalább két percen át mosson fogat kis fejű, puha, lekerekített sörtékkel rendelkező kézi vagy elektromos fogkefével. Használjon mindennapi használatra szánt parodontax fluoridos fogkrémet, amely fizikailag eltávolítja a lerakódott lepedékképző baktériumokat a fogíny vonaláról, és így segít fenntartani az íny és a fogak közötti védőgátat. Napi kétszeri fogmosás esetén a hagyományos fogkrémeknél négyszer hatékonyabban szünteti meg az ínyvérzés legfőbb okozóját.*

2. LÉPÉS – Fogselyemmel távolítsa el a lepedéket a fogai közül

Használjon fogselymet vagy fogköztisztító kefét, hogy a lepedéket a nehezen elérhető helyekről, például a fogai közül is el tudja távolítani. Ne feledje: a fogselymet óvatosan kell a fogak közé vezetni, különben felsértheti vele az ínyét.

3. LÉPÉS – Rendszeresen járjon fogorvoshoz, és távolíttassa el a lerakódott lepedéket, így segítve a fogínybetegség megelőzését

Rendszeresen keresse fel a fogorvost, és ellenőriztesse vele fogait és ínyét, hiszen egy szakember már azelőtt felismerheti a fogínybetegséget, mielőtt Ön bármilyen tünetet észlelne. A fogorvos megtisztíthatja a fogait, amivel eltávolítja a lepedékképző baktériumok makacs lerakódásait (a fogkövet), és elősegíti a fogínybetegség megelőzését.

Ezzel a három lépéssel hozzájárulhat a fogínybetegség megelőzéséhez és ahhoz, hogy ínye egészséges maradjon, fogai pedig erősek legyenek.

MIT TEGYEK, HA MÁR KIALAKULT NÁLAM A FOGÍNYBETEGSÉG?

Ha a fogínybetegség valamelyik tünetét tapasztalja, vagy ha már gingivitisben szenved, akkor ez a három lépés segíthet megelőzni azt, hogy periodontitisszé fejlődjön. Ez fontos, mivel a periodontitis visszafordíthatatlan, és kezelés nélkül fogvesztéshez vezethet. Ha fogínybetegségben szenved, forduljon fogorvoshoz, aki segíthet elérni, hogy ne romoljon az állapota.

*Ez nem vonatkozik a parodontax Whitening termékváltozatra.