A FOGÍNYPROBLÉMA KEZELÉSÉNEK MÓDJA

A fogínyproblémát azok a lepedékképző baktériumok okozzák, amelyek lerakódnak a fogak felületén, körül és között. Ha ezeket a baktériumokat nem távolítja el rendszeres fogmosással és fogselymezéssel, akkor irritálhatják az ínyt, ami kivörösödéshez, ínyduzzadáshoz és ínyvérzéshez vezethet: ezek mind a gingivitis néven ismert fogínyprobléma korai tünetei.

Ha a fogínyproblémának ezeket a jeleit nem kezelik, akkor kis „tasakok” alakulhatnak ki a fogak és az íny között. Ezek a tasakok egyre mélyebbé válnak, végül pedig periodontitishez vezethetnek, ami a fogínyprobléma egyik legsúlyosabb típusa. Mire a fogínyproblémának ebbe a szakaszába ér, valószínűleg annyira károsodott a szájürege, hogy kezelés nélkül fogvesztés léphet fel.

Ezért fontos a fogíny betegségek megállítása a korai szakaszban,megőrizve fogínye egészségét a megfelelő ínyvédő készítmények használatával.

A FOGÍNYPROBLÉMA HÁROM LÉPÉSBŐL ÁLLÓ KEZELÉSE

Az egészséges fogíny nélkülözhetetlen az erős fogakhoz, a fogíny egészsége pedig megfelelő szájápolási szokásokkal őrizhető meg.

Mindössze három lépéssel tisztán tarthatja ínyét és fogait, és segíthet megelőzni a fogínyproblémát.

1. LÉPÉS – Mosson fogat naponta kétszer mindennapi használatra szánt parodontax fluoridos fogkrémmel.

Naponta kétszer, legalább két percen át mosson fogat kis fejű, puha, lekerekített sörtékkel rendelkező kézi vagy elektromos fogkefével. Használjon mindennapi használatra szánt parodontax fluoridos fogkrémet, amely fizikailag eltávolítja a lerakódott lepedékképző baktériumokat a fogíny vonaláról, és így segít fenntartani az íny és a fogak közötti védőgátat. Napi kétszeri fogmosás esetén a hagyományos fogkrémeknél négyszer hatékonyabban szünteti meg az ínyvérzés legfőbb okozóját.*

2. LÉPÉS – Fogselyemmel távolítsa el a lepedéket a fogai közül

Használjon fogselymet vagy fogköztisztító kefét, hogy a lepedéket a nehezen elérhető helyekről, például a fogai közül is el tudja távolítani. Ne feledje: a fogselymet óvatosan kell a fogak közé vezetni, különben felsértheti vele az ínyét.

3. LÉPÉS – Rendszeresen járjon fogorvoshoz, és távolíttassa el a lerakódott lepedéket, így segítve a fogínyprobléma megelőzését

Rendszeresen keresse fel a fogorvost, és ellenőriztesse vele fogait és ínyét, hiszen egy szakember már azelőtt felismerheti a fogínyproblémát, mielőtt Ön bármilyen tünetet észlelne. A fogorvos megtisztíthatja a fogait, amivel eltávolítja a lepedékképző baktériumok makacs lerakódásait (a fogkövet), és elősegíti a fogínyprobléma megelőzését.

Ezzel a három lépéssel hozzájárulhat a fogínyprobléma megelőzéséhez és ahhoz, hogy ínye egészséges maradjon, fogai pedig erősek legyenek.

MIT TEGYEK, HA MÁR KIALAKULT NÁLAM A FOGÍNYPROBLÉMA?

Ha a fogínyprobléma valamelyik tünetét tapasztalja, vagy ha már gingivitisben szenved, akkor ez a három lépés segíthet megakadályozni azt, hogy periodontitisszé fejlődjön. Ez fontos, mivel a periodontitis visszafordíthatatlan, és kezelés nélkül fogvesztéshez vezethet. Ha fogínyproblémában szenved, forduljon fogorvoshoz, aki segíthet elérni, hogy ne romoljon az állapota.

*Ez nem vonatkozik a parodontax Whitening termékváltozatra.