Location:

Nő fogat mos

A FOGÍNYBETEGSÉG tünetei

Tudjon meg többet a tünetekről, görgessen lejjebb

Nő fogat mos

Úton a FOGÍNYBETEGSÉG felé?

 • Rossz lehelet

  A fogyínyen levő baktériumok illusztrációja, felnagyítva egy tükörrel

  A rossz leheletnek (vagy szájszagnak, orvosi nevén halitosisnak) számos oka van, de fogínyproblémára is utalhat.

  A fogínybetegség egyik fő oka a lepedékképző baktériumok lerakódása, és ez is okozhat rossz leheletet. Amikor a baktériumok lebontják a szájban lévő ételdarabkákat, kellemetlen szagú gázok szabadulnak fel. Ennek eredménye a rossz lehelet, ami kellemetlen jelenség, és a fogínybetegség egyik előjele is lehet.

  Bővebben

 • ÍNYVÉRZÉS

  Vérző fogíny illusztrációja

  Az egészséges fogíny nem vérzik, tehát ha fogmosáskor vérzik az ínye, az a fogínybetegség jele lehet.  

  Az ínyvérzést a lepedék, vagyis a fogak felületén, körül és között folyamatosan lerakódó baktériumréteg okozhatja. Ha nem távolítja el ezeket a baktériumokat, azok idővel irritálják az ínyt, és ínyvérzés is kialakulhat. Ha fogmosáskor véres a köpet, az a fogínybetegség előjele, illetve a fogvesztéshez vezető út első állomása is lehet.

  Bővebben

 • Ínyduzzadás

  Duzzadt íny illusztrációja

  A feldagadt vagy gyulladt íny vörös színű és duzzadt, és a fogínybetegség egyik előjele lehet.

  Az ínyduzzadás vagy ínygyulladás leggyakoribb oka a lepedékképző baktériumok folyamatos lerakódása a fogak felületén, körül és között. Ha nem távolítják el a lepedékképző baktériumokat (rendszerint fogmosással), azok ínygyulladást okozhatnak a fog körül. Ez a fogat tartó ínytasakra is átterjedhet, és akár súlyos fogínyproblémához is vezethet.

  Bővebben

 • Ínysorvadás

  Visszahúzódó íny illusztrációja

  Ínysorvadás akkor következik be, amikor az íny visszahúzódik a fogakról, és ha nem kezelik, kilátszhat az alatta lévő foggyökér.

  Az ínysorvadás egyik első jele lehet a fogak érzékenysége, de az is feltűnhet, hogy a foga hosszabbnak látszik, mint általában, vagy hogy megváltozik az íny külseje és tapintása. Bár gyakori fogászati probléma, az ínyrecesszióra nem szabad legyinteni, mivel fogágybetegségre is utalhat. 

  Bővebben

 • Fogvesztés

  Meglazult fog illusztrációja

  A fogvesztést a fogínybetegség egyik súlyosabb formája, a periodontitis okozhatja. 

  A periodontitis a fogakat körülvevő és megtámasztó szövetek, szalagok és csontok fertőzése. Akkor következhet be, ha nem kezelik az olyan, a gingivitisnek betudható tüneteket, mint az ínyvérzés. A periodontitis visszafordíthatatlan, és fogvesztéshez vezethet; ezért alapvető fontosságú a korábbi tünetek kezelése, hogy ne fajulhasson idáig a helyzet.

  Bővebben

parodontax Fluoride fluoridos fogkrém mindennapi használatra

A parodontax olyan különleges összetételű fluoridos fogkrém, amely a hagyományos fogkrémeknél négyszer hatékonyabban* távolítja el az ínyvérzés legfőbb okozóját. Azzal, hogy fizikailag eltávolítja a lerakódott lepedékképző baktériumokat a fogíny vonaláról, segít fenntartani az íny és a fogak közötti védőgátat.

Napi kétszeri fogmosás esetén a parodontax fogkrém klinikailag igazoltan segít megszüntetni és megelőzni az ínyvérzést. Mindennapi használatra is alkalmas, mert erősíti a fogakat**, és frissíti a leheletet.

Tegye teljessé szájápolási szokásait a mindennapi használatra szánt parodontax szájvízzel és a parodontax fogkefével.

Itt többet is megtudhat arról, hogyan segítheti elő a parodontax a fogínyprobléma kialakulásának megállítását.

Lásd a termékkínálatot

*Plakk eltávolítása szakszerű tisztítás és napi kétszeri fogmosás esetén, a hagyományos, nátrium-bikarbonát nélküli fogkrémekkel összehasonlítva, az Ultra Clean, Fluoride, Extra Fresh, Complete Protection Extra Fresh, Complete Protection Whitening, Herbal Fresh és Classic fogkrémek használatával

**Ez nem vonatkozik a fluoridmentes termékváltozatra.