EGÉSZSÉGES ÉLET, EGÉSZSÉGES FOGÍNY

Az nem újdonság, hogy az egészséges életvitel számos előnnyel jár: jól érzi magát és sok kellemetlen betegség elkerüli. De egy dologról gyakran megfeledkeznek, amikor arról van szó, hogyan tartsuk csúcsformában a testünket – a szájunkról.

Ha törődik az egészségével és a jólétével, aktív életet él, megfelelő ételeket eszik és őrzi a szellemi egészségét, a megfelelő szájhigiéniának is az egészséges életmód természetes részévé kell válnia. A fogíny egészségének megőrzéséhez nem kell sok, de ha nem törődünk vele, megnő a fogínygyulladás kockázata, amelyet ha nem kezelünk, súlyosbodhat és visszafordíthatatlan fogínybetegséggé, gyökérhártya-gyulladássá válhat, ez pedig a felnőttkori foghullás legfőbb oka.

Ezért nem szabad elfeledkezni a fogak és a fogíny megfelelő ápolásáról sem amellett, hogy edzőterembe járunk, sétálunk a munkahelyre, sok gyümölcsöt és zöldséget eszünk, és néha szellemi meditációval oldjuk a stresszt.

HOGYAN ŐRIZHETŐ MEG A FOGÍNY EGÉSZSÉGE?

A megfelelő szájhigiéniai módszerek könnyen elvégezhetők, és a legjobb módját nyújtják a fogak és a fogíny védelmének, valamint a friss lehelet megőrzésének. A következő útmutatóval szeretnénk segíteni, hogy a szája egészséges maradjon:

  • Mosson fogat naponta kétszer két percig kifejezetten az egészséges fogíny megőrzésére kifejlesztett, mindennapos használatra szánt fogkrémmel, például parodontax fogkrémmel*. A fogíny mentén (a fog és az íny találkozásánál) lerakódott lepedék eltávolításával a parodontax fogkrém 4x hatékonyabb** a fogínyvérzés fő okának megszüntetésében, mint a hagyományos -nem nátrium-bikarbonát tartalmú- fogkrémek.

*Kivéve a fluorid-mentes parodontax Classic fogkrém.
**4x hatékonyabb plakk eltávolítás napi kétszeri fogmosás esetén egy szakszerű tisztítást követően hagyományos-nátrium-bikarbonát nélküli- fogkrémekkel összehasonlítva, Parodontax Ultra Clean, Fluoride, Classic, Extra Fresh, vagy Complete Protection fogkrémek esetén. A Haleon belső vizsgálata alapján, RH02434, 2015.

  • Használjon fogselymet vagy fogköztisztító kefét a nehezen elérhető fogközi területek tisztán tartásához.
  • Használjon szájvizet, például a mindennapos használatra szánt parodontax szájvizet a fogíny mindennapos védelme és a lehelet frissességének megőrzése érdekében.
  • Rendszeresen vizsgáltassa meg a fogait fogorvossal, aki szakértőként még azelőtt észreveheti a fogínybetegségeket, hogy Ön észlelné a tüneteket. Ha szükséges, fogorvosa tanácsot is adhat a fogínybetegségek megelőzésére.
  • Ha dohányzik, szokjon le. A dohányosoknál magasabb a fogínybetegség kockázata, mert a dohányzás és a dohány rágása gyengíti az immunrendszert, megkönnyíti a fogínygyulladás kialakulását, és megnehezíti annak megfelelő gyógyulását, ha már kialakult. Az egészsége – és a fogínye – védelme érdekében kérjen tanácsot az orvosától a leszokáshoz.