Location:

parodontax és Corsodyl – GYIK

parodontax – GYIK

 • Mi az a parodontax fogkrém?

  Az egészséges fogíny nem vérzik. Ha véreset köp, amikor fogat most vagy fogselymet használ, az a fogínybetegség jele lehet. A parodontax egy mindennapos használatra szánt, fluoridtartalmú fogkrém, amely klinikailag bizonyítottan segít a fogínyvérzés megszüntetésében és megelőzésében. Használjon parodontax fogkrémet, annak mindennapos használatával az ínye egészséges, a fogai erősek, a lehelete pedig friss marad.

 • Hogyan fejti ki hatását a parodontax fogkrém?

  A fogakon, a fogak körül és a fogak között folyamatosan lepedék rakódik le. Ha ezt nem távolítjuk el, az ingerelheti az ínyt, ami piros, duzzadt és vérző fogínyhez vezethet (fogínygyulladás). Ha nem kezeljük, a helyzet súlyosbodhat, és rossz szájszaghoz, fogínysorvadáshoz és komolyabb fogínyproblémához vezethet.


  A hagyományos fluoridtartalmú fogkrémekkel ellentétben a parodontax egyedi formulája szódabikarbónát tartalmaz. Ez a fogmosás közben behatol a lepedékrétegbe, így segít feltörni és könnyeben eltávolítani azt.

  A fogíny mentén leülepedett baktériumok eltávolításával a parodontax fogkrém segít az íny és a fogak közötti szoros záróréteg megőrzésében. 4x hatékonyabb a vérző fogíny vezető okának megszüntetésében, mint a hagyományos fogkrém.*


  *Lepedék eltávolítása egy hagyományos -nem nátrium-bikarbonát tartalmú- fogkrémmel összehasonlítva, egy szakszerű tisztítást követően, napi kétszeri fogmosás esetén. Az állítás nem vonatkozik a parodontax Whitening fogkrémre.

 • Hogyan lesz a parodontax négyszer hatékonyabb?

  Klinikailag bizonyított, hogy a parodontax fogkrém 4x hatékonyabb a fogínyvérzés fő okát jelentő lepedék eltávolításában, mint a hagyományos - nátrium-bikarbonát nélküli - fogkrémek.*


  *Ez az állítás nem vonatkozik a parodontax Whitening fogkrémre. 4x hatékonyabb plakk eltávolítás napi kétszeri fogmosás esetén egy szakszerű tisztítást követően, hagyományos -nátrium-bikarbonát nélküli - fogkrémekkel összehasonlítva, parodontax Ultra Clean, Fluoride, Classic, Extra Fresh, vagy Complete Protection fogkrémek esetén. A Haleon belső vizsgálata alapján, RH02434, 2015

 • Hogyan használjam a parodontax fogkrémet?

  Naponta kétszer, legfeljebb háromszor mosson fogat két percig úgy, hogy közben ne nyelje le a fogkrémet. 12 év alatti gyermekek számára nem ajánlott.

 • Milyen gyorsan csökkenti a parodontax fogkrém az ínyvérzést?

  A parodontax fogkrém már az első fogmosástól kezdve kifejti a hatását, és napi kétszeri fogmosás mellett hat hét után jelentősen csökkenti a lepedéket és a fogínyvérzést.

 • Meg tudja-e akadályozni a parodontax, hogy újra vérezni kezdjen az ínyem?

  Napi kétszeri fogmosás esetén a parodontax klinikailag igazoltan elősegíti az ínyvérzés csökkenését, illetve segít megelőzni annak kiújulását.

 • Kiújul-e a fogínybetegségem, miután abbahagyom a parodontax fogkrém használatát?

  Miután abbahagyja a parodontax fogkrém használatát, az a továbbiakban nem tud segíteni a fogínybetegség tüneteinek megelőzésében. A fogínybetegség kezelésére legalkalmasabb termékekkel kapcsolatban kérje ki fogorvosa tanácsát.

 • Milyen ízű a parodontax fogkrém?

  A parodontax Complete Protection rendkívül finom szemcséjű szódabikarbónát tartalmaz, amely segít eltávolítani a lepedéket, és a fogkrémnek egyedi ízt ad.


  A parodontax fogkrém a lepedék eltávolításában és a száj tisztán tartásában segítő szódabikarbónát és a fogkrémnek egyedi ízt adó, természetes gyógynövényi kivonatok keverékét tartalmazza. Előfordulhat, hogy kell egy kis idő, amíg megszokja az ízét, de a legtöbb ember idővel legalább annyira megszereti, mint a hagyományos -nem nátrium-bikarbonát tartalmú- fogkrémek ízét, és élvezi az általa nyújtott tiszta érzést, egy szakszerű tisztítást követően.

 • Tartalmaz a parodontax fogkrém fluoridot?

  Igen. A legtöbb parodontax fogkrém tartalmaz fluoridot.


  A parodontax Complete Protection Extra Fresh és Whitening fogkrém 1400 ppm fluoridot tartalmaz.


  A parodontax Fluoride, Extra Fresh és Whitening fogkrém 1400 ppm fluoridot tartalmaz, míg a parodontax Ultra Clean fogkrém 1450 ppm fluoridot. Azonban a parodontax Classic fogkrém nem tartalmaz fluoridot. Folyamatos használat esetén kérje ki a fogorvosa tanácsát.

 • A parodontax fogkrém koptató hatású?

  A parodontax fogkrém különleges összetétele révén alacsony dörzshatású.

 • Milyen összetevőkből áll a parodontax fogkrém?

  A parodontax fogkrém fő összetevői a szódabikarbóna és a nátrium-fluorid.

 • Vannak-e a parodontax fogkrémnek különböző változatai?

  Igen, a parodontax Complete Protection fogkrém két változatban kapható – Extra Fresh és Whitening. A parodontax mindennnapos használatra szánt fogkrém négy változatban kapható – Fluoride, Ultra Clean, Extra Fresh és Whitening- valamint a Classic fogkrém. Mivel azonban a Classic nem tartalmaz fluoridot, folyamatos használat esetén kérje ki a fogorvosa tanácsát.

 • Található-e fogfehérítő összetevő a mindennapi használatra szánt parodontax fogkrémben?

  Igen, a parodontax Complete Protection, a parodontax Daily Whitening és a parodontax Daily Ultra Clean fogkrémek mindegyike segít helyreállítani a fogak természetes fehérségét a felületükön található foltok gyengéd eltávolításával.

 • Elszínezi-e a fogakat a parodontax fogkrém?

  Nem. A parodontax fogkrém hatásosan eltávolítja a lepedékképző baktériumokat, és visszaállítja a fogak természetes fehérségét.

 • A parodontax fogkrémet gyermekek is használhatják?

  A parodontax fogkrém használata 12 év alatti gyermekek számára nem ajánlott. A gyermeke szájhigiéniájával kapcsolatban kérje a fogorvosa tanácsát.

 • Milyen tüneteket tud megelőzni a parodontax fogkrém?

  A parodontax fogkrém a gingivitis tüneteit (azaz az ínyvérzést, az íny kivörösödését és az ínyduzzadást) tudja megszüntetni.

   

  Emellett mindazokat az előnyöket is biztosítja, amelyek egy mindennapi használatra szánt fluoridos fogkrémtől elvárhatók, azaz bárki használhatja napi szájápolásra: erősíti a fogakat, segít megőrizni a fogíny egészségét, és friss leheletet biztosít.

 • Naponta kétszer kell használni a parodontax fogkrémet?

  Az ínyvérzés megelőzése érdekében javasoljuk, hogy naponta kétszer mosson fogat parodontax fogkrémmel.

 • Mi az a mindennapi használatra szánt parodontax szájvíz?

  A mindennapi használatra szánt parodontax szájvíz egy kifejezetten a fogínyproblémák elleni védelemre készült szájvíz, napi kétszeri fogmosás melletti használat esetén. A klinikailag bizonyított formula segít eltávolítani a lepedéket, és megelőzi annak további lerakódását, hogy a fogínye egészséges maradjon. Fluoridot tartalmaz, amely erősíti a fogakat és megakadályozza a szuvasodás kialakulását, illetve segít a rossz szájszagot okozó baktériumok elpusztításában. Használja naponta kétszer a parodontax fogkrémmel együtt.

 • Hogyan használjam a parodontax szájvIzet?

  Naponta kétszer használja. Öblögessen 10 ml szájvízzel egy percig, majd köpje ki. Ne nyelje le, és ne öblítsen vízzel! Ne igyon a flakonból! Ne használja, ha a műanyag csomagolás nincs rajta, vagy megsérült!

 • Használhatom a parodontax szájvIzet a parodontax fogkrémmel való fogmosás után?

  A parodontax szájvíz előnyös tulajdonságainak kihasználásához a parodontax fogkrémmel együtt naponta kétszer érdemes használni.

 • A parodontax szájvíz tartalmaz alkoholt?

  Nem, a parodontax szájvíz nem tartalmaz alkoholt.

 • A parodontax szájvíz hagy foltot?

  A parodontax szájvíz foltot hagyhat a fogakon és a nyelven. Ez azonban eltávolítható a parodontax fogkrémmel, napi kétszeri fogmosás mellett, vagy a szájhigiénikusa illetve fogorvosa által. A foltképződés elkerülhető, ha nem iszik teát, kávét és vörösbort, különösen a használat utáni egy órában.

 • Milyen összetevőkből áll a parodontax mindennapi használatra szánt szájvíz?

  A parodontax szájvíz a szuvasodás megelőzése érdekében 250 ppm fluoridot, a lepedékképződés csökkentése érdekében pedig kis koncentrációban klórhexidin-diglukonátot tartalmaz.

 • Van-e a parodontax termékekben triklozán?

  Nem, a parodontax termékekben nincs triklozán.

 • Mi az a fogínygyulladás?

  A gingivitis a fogínybetegség visszafordítható formája. Gingivitis akkor alakul ki, amikor az ínyt irritálják a fogak felületén, körül és között lerakódott lepedékképző baktériumok. Ínyduzzadást, az íny kivörösödését és ínyvérzést okozhat, továbbá halitosishoz és ínysorvadáshoz is vezethet.

 • Mi okoz fogínygyulladást?

  A fogínybetegség egyik fő okát a fogak felületén, körül és között lerakódó lepedékképző baktériumok jelentik. Ha ezt a lepedéket nem távolítja el rendszeres fogmosással és fogselymezéssel, akkor az irritálhatja az ínyt, ami kivörösödhet, megduzzadhat, és fogmosáskor vérezhet. A fogínyproblémának ezt a szakaszát gingivitisnek nevezzük. Ha a fogínyproblémának ezeket az előjeleit nem kezelik, akkor végül kialakulhat belőlük a fogínybetegség legsúlyosabb formája, a periodontitis (foggyökérhártya-gyulladás), ami visszafordíthatatlan, és fogvesztéshez vezethet.

 • Mik a fogínygyulladás tünetei?

  A fogínybetegség (gingivitis) tünetei közé tartoznak a következők: kivörösödött íny, ínyduzzadás, rossz lehelet, valamint ínyvérzés fogmosáskor vagy fogselymezéskor.

 • Hogyan tudom megelőzni a fogínygyulladást?

  A lepedékképződés által okozott fogínygyulladás megfelelő szájhigiénia segítségével megelőzhető. Mosson fogat naponta kétszer fluoridtartalmú parodontax fogkrémmel**, amely 4x hatékonyabb a fogínyvérzés okainak kezelésében, mint a hagyományos fogkrémek.* A nehezen elérhető, fogak közötti résekből fogselyem segítségével távolítsa el a lepedéket. Rendszeresen járjon fogorvoshoz, hiszen ő szakértőként még azelőtt észreveheti a fogínybetegség jeleit, hogy Ön észlelné a tüneteket.


  *4x hatékonyabb plakk eltávolítás napi kétszeri fogmosás esetén egy szakszerű tisztítást követően hagyományos -nátrium-bikarbonát nélküli- fogkrémekkel összehasonlítva, egy szakszerű tisztítást követően, Parodontax Ultra Clean, Fluoride, Classic, Extra Fresh, vagy Complete Protection fogkrémek esetén. A Haleon belső vizsgálata alapján, RH02434, 2015
  ** a parodontax Classic fogkrém nem tartalmaz fluoridot

 • Gyakori probléma-e a fogínybetegség?

  Igen, a fogínyproblémák világszerte a felnőtt lakosság 50%-át érintik.

 • Mi a fogászati betegség?

  A „fogászati betegség” fogalmába a gingivitis, a periodontitis, illetve a periodontális betegségek értendők – ezek mindegyike fogínybetegség.

 • Okozhat-e ínyvérzést a túl erőteljes fogmosás?

  Az ínyvérzés egyik fő oka a lepedékképző baktériumok lerakódása a fogíny vonala mentén. Ez a lepedék úgy távolítható el a legjobban, ha naponta kétszer parodontax fogkrémmel mos fogat.

 • Honnan derül ki, hogy parodontax fogkrémet kell használnom?

  A parodontax fogkrémet azok számára fejlesztettük ki, akiknek ténylegesen vagy gyaníthatóan vérzik az ínye. A fogkrém azonban mindazokat az előnyöket is biztosítja, amelyek egy mindennapi használatra szánt fluoridos fogkrémtől elvárhatók, azaz bárki használhatja napi szájápolásra: erősíti a fogakat, segít megőrizni a fogíny egészségét, és friss leheletet biztosít.

 • Hány féle termék található a parodontax termékcsaládban?

  A parodontax termékcsaládba 12 termék tartozik:
  parodontax Complete Protection Whitening fogkrém
  parodontax Complete Protection Extra Fresh fogkrém
  parodontax Fluoride fogkrém
  paradontax Ultra Clean fogkrém
  paradontax Whitening fogkrém
  paradontax Extra Fresh fogkrém
  paradontax Classic fogkrém
  parodontax Herbal Fresh fogkrém

  parodontax Gums & Teeth fogkefe
  parodontax Gentle Clean fogkefe
  parodontax Interdental fogkefe
  parodontax Daily Gum Care Szájvíz

   

 • Milyen tüneteket tud megelőzni a parodontax fogkrém?

Corsodyl – gyakori kérdések