parodontax® és Corsodyl® – GYIK

parodontax® – GYIK

 • Mi a mindennapi használatra szánt parodontax® fogkrém?

  Az egészséges fogíny nem vérzik. Ha fogmosás vagy fogselymezés közben véres a köpet, az fogínyproblémára utalhat. A parodontax® az a mindennapi használatra szánt fluoridos fogkrém, amely klinikailag igazoltan segít megszüntetni és megelőzni az ínyvérzést. Használjon naponta parodontax® fogkrémet, hogy ínye egészséges, fogai erősek maradjanak, lehelete pedig friss legyen.

 • Hogyan fejti ki hatását a parodontax® fogkrém?

  A lepedékképző baktériumok állandóan lerakódnak a fogak felületén, körül és között. Ha nem távolítja el a lepedéket, az irritálhatja az ínyt, ami idővel vörössé válik, megduzzad és vérezni kezd (ez a gingivitis). Kezelés nélkül ez még rosszabbá válhat, és halitosist, ínysorvadást és még súlyosabb fogínyproblémát okozhat.

  A hagyományos fluoridos fogkrémekkel ellentétben a parodontax® különleges összetétele szódabikarbónát tartalmaz. Fogmosás közben behatol a lepedékképző baktériumok által kialakított rétegbe, és segít feltörni, illetve könnyen eltávolíthatóvá tenni. 

  Azzal, hogy fizikailag eltávolítja a baktériumlerakódást a fogíny vonala mentén, a parodontax® fogkrém segít fenntartani az íny és a fogak közötti védőgátat, és így négyszer hatékonyabban távolítja el az ínyvérzés legfőbb okozóját, mint a hagyományos fogkrémek.** 

   

  **Ez nem vonatkozik a parodontax® Whitening termékváltozatra.

 • Hogyan lesz a parodontax® négyszer hatékonyabb?

  A parodontax® fogkrém klinikailag igazoltan négyszer hatékonyabb távolítja el a lerakódott lepedékképző baktériumokat, az ínyvérzés legfőbb okozóját, mint a hagyományos fogkrémek.** 

   

  **Ez nem vonatkozik a parodontax® Whitening termékváltozatra. 

 • Hogyan használjam a mindennapi használatra szánt parodontax® fogkrémet?

  Naponta kétszer, legfeljebb háromszor mosson vele fogat, és minimális mennyiségben nyelje le, illetve köpje ki. 12 éven aluli gyermekek nem használhatják.

 • Milyen gyorsan csökkenti a parodontax® fogkrém az ínyvérzést?

  A parodontax® fogkrém akkor kezd hatni, amikor első alkalommal mos vele fogat, és hat hét elteltével jelentősen csökkenti a lepedékmennyiséget és az ínyvérzést.

 • Meg tudja-e akadályozni a parodontax®, hogy újra vérezni kezdjen az ínyem?

  Napi kétszeri fogmosás esetén a parodontax® klinikailag igazoltan elősegíti az ínyvérzés csökkenését, illetve segít megelőzni annak kiújulását.

 • Kiújul-e a fogínyproblémám, miután abbahagyom a parodontax® fogkrém használatát?

  Miután abbahagyja a parodontax® fogkrém használatát, az a továbbiakban nem tud segíteni a fogínyprobléma tüneteinek megelőzésében. A fogínyprobléma kezelésére legalkalmasabb termékekkel kapcsolatban kérje ki fogorvosa tanácsát.

 • Milyen íze van a mindennapi használatra szánt parodontax® fogkrémnek?

  A parodontax® fogkrém szódabikarbónát tartalmaz, hogy jobban el tudja távolítani a lepedéket, és tisztán tudja tartani a szájüreget, továbbá gyógynövény-kivonatok is találhatóak benne, amely egyedi ízt kölcsönöz neki. Eltarthat egy ideig, amíg Ön hozzászokik az ízéhez, de a legtöbben hamarosan ugyanúgy megkedvelik, mint a hagyományos fogkrémeket, és élvezik az általa biztosított tisztaságot.

 • Található-e fluorid a mindennapi használatra szánt parodontax® fogkrémben?

  Igen. A parodontax® Fluoride, Extra Fresh és Whitening fogkrém 1400 ppm fluoridot tartalmaz. A parodontax® Ultra Clean fogkrém 1450 ppm fluoridot tartalmaz. A parodontax® Classic fogkrém azonban nem tartalmaz fluoridot.

 • A mindennapi használatra szánt parodontax® fogkrémnek milyen a dörzshatása?

  A parodontax® fogkrém különleges összetétele révén alacsony dörzshatású.

 • Kinek ajánlott a mindennapi használatra szánt parodontax® fogkrém?

  A mindennapi használatra szánt parodontax® fogkrém azok számára készült, akiknek ténylegesen vagy gyaníthatóan vérzik az ínye. Ez a fogkrém segít megszüntetni és megelőzni az ínyvérzést, és biztosítja mindazokat az előnyöket is, amelyek egy mindennapi használatra szánt fluoridos fogkrémtől elvárhatók, azaz véd a szuvasodás ellen, egészségesen tartja a fogínyt, és friss leheletet biztosít.

 • Mik a mindennapi használatra szánt parodontax® fogkrém összetevői?

  A parodontax® fogkrém fő összetevője a szódabikarbóna és a nátrium-fluorid.

 • Vannak-e a parodontax® fogkrémnek különböző változatai?

  Igen, a parodontax® fogkrémnek ötféle változata van: a mindennapi használatra szánt Fluoride, az Ultra Clean, az Extra Fresh, a Whitening és a fluoridmentes Classic.

 • Található-e fogfehérítő összetevő a mindennapi használatra szánt parodontax® fogkrémben?

  Igen. A felszíni foltok kíméletes eltávolításával a parodontax® Whitening segít visszaállítani a fogak természetes fehérségét.

 • Elszínezi-e a fogakat a parodontax® fogkrém?

  Nem. A parodontax® fogkrém hatásosan eltávolítja a lepedékképző baktériumokat, és visszaállítja a fogak természetes fehérségét.

 • Miért van gyógynövénykivonat a parodontax® fogkrémekben?

  A parodontax® fogkrém azért tartalmaz gyógynövény-kivonatot, hogy terápiás ízt kölcsönözzön neki.

 • Gyermekek is használhatják a parodontax® fogkrémet?

  Nem, a parodontax® fogkrémet 12 éven aluli gyermekek nem használhatják.

 • Milyen tüneteket tud megszüntetni a parodontax® fogkrém?

  A parodontax® fogkrém a gingivitis tüneteit (azaz az ínyvérzést, az íny kivörösödését és az ínyduzzadást) tudja megszüntetni.

   

  Emellett mindazokat az előnyöket is biztosítja, amelyek egy mindennapi használatra szánt fluoridos fogkrémtől elvárhatók, azaz bárki használhatja napi szájápolásra: erősíti a fogakat, segít megőrizni a fogíny egészségét, és friss leheletet biztosít.

 • Naponta kétszer kell használni a parodontax® fogkrémet?

  Az ínyvérzés megelőzése érdekében javasoljuk, hogy naponta kétszer mosson fogat parodontax® fogkrémmel.

 • Mik a parodontax® fogkefe előnyei?

  A parodontax® fogkefét kifejezetten úgy alakítottuk ki, hogy segítsen az ínyproblémák megelőzésében, és megkönnyítse a fogak tisztán tartását. Kis feje és puha, két különböző hosszúságúra vágott sörtéi kímélik a fogínyt, de könyörtelenül eltávolítják az ínyproblémák egyik fő okának számító lepedéket. Ergonomikus kialakítású nyelét jól meg lehet fogni fogmosáskor, a fogkefefej másik oldalán pedig puha nyelvtisztító található.

 • Mi a mindennapi használatra szánt parodontax® szájvíz?

  Ha napi kétszeri fogmosás mellett használja, a mindennapi használatra szánt parodontax® szájvíz különleges összetétele elősegíti az ínyproblémák elleni védekezést. A klinikailag igazolt összetétel segít eltávolítani a lepedéket és megelőzi a további lerakódást, hogy az íny egészséges maradhasson. Fluoridtartalma erősíti a fogakat, és véd a szuvasodás ellen, továbbá segít csökkenteni a rossz leheletért felelős baktériumok számát. Naponta kétszer, a parodontax® fogkrémmel együtt használandó.

 • Hogyan használjam a mindennapi használatra szánt parodontax® szájvizet?

  Naponta kétszer használja. Öblögessen 10 ml szájvízzel egy percig, majd köpje ki. Ne nyelje le, és ne öblítsen vízzel! Ne igyon a flakonból! Ne használja, ha a műanyag csomagolás nincs rajta, vagy megsérült!

 • Használhatom-e a mindennapi használatra szánt parodontax® szájvizet, miután a parodontax® fogkrémmel fogat mostam?

  A mindennapi használatra szánt parodontax® szájvíz akkor fejti ki leginkább a hatását, ha naponta kétszer, a parodontax® fogkrémmel együtt használja.

 • Tartalmaz-e alkoholt a mindennapi használatra szánt parodontax® szájvíz?

  Nem. A mindennapi használatra szánt parodontax® szájvíz nem tartalmaz alkoholt.

 • Elszínezi-e a fogakat a mindennapi használatra szánt parodontax® szájvíz?

  A mindennapi használatra szánt parodontax® szájvíz elszínezheti a fogakat és a nyelvet. Ez az elszíneződés megszüntethető, ha naponta kétszer fogat mos parodontax® fogkrémmel, vagy felkeresi dentálhigiénikusát vagy fogorvosát. Az elszíneződés elkerülhető, ha nem iszik teát, kávét és vörösbort, különösen a használattól számított egy órán belül.

 • Mik a mindennapi használatra szánt parodontax® szájvíz összetevői?

  A parodontax® szájvíz a szuvasodás megelőzése érdekében 250 ppm fluoridot, a lepedékképződés csökkentése érdekében pedig kis koncentrációban klórhexidin-diglukonátot tartalmaz.

 • Van-e a parodontax® termékekben triklozán?

  Nem, a parodontax® termékekben nincs triklozán.

 • Mi a fogínyprobléma?

  A gingivitis a fogínyprobléma visszafordítható formája. Gingivitis akkor alakul ki, amikor az ínyt irritálják a fogak felületén, körül és között lerakódott lepedékképző baktériumok. Ínyduzzadást, az íny kivörösödését és ínyvérzést okozhat, továbbá halitosishoz és ínysorvadáshoz is vezethet.

 • Mi okoz fogínyproblémát?

  A fogínyprobléma egyik fő okát a fogak felületén, körül és között lerakódó lepedékképző baktériumok jelentik. Ha ezt a lepedéket nem távolítja el rendszeres fogmosással és fogselymezéssel, akkor az irritálhatja az ínyt, ami kivörösödhet, megduzzadhat, és fogmosáskor vérezhet. A fogínyproblémának ezt a szakaszát gingivitisnek nevezzük. Ha a fogínyproblémának ezeket az előjeleit nem kezelik, akkor végül kialakulhat belőlük a fogínyprobléma legsúlyosabb formája, a periodontitis (foggyökérhártya-gyulladás), ami visszafordíthatatlan, és fogvesztéshez vezethet.

 • Mik a fogínyprobléma (gingivitis) tünetei?

  A fogínyprobléma (gingivitis) tünetei közé tartoznak a következők: kivörösödött íny, ínyduzzadás, rossz lehelet, valamint ínyvérzés fogmosáskor vagy fogselymezéskor.

 • Hogyan tudom megelőzni a fogínyproblémát (gingivitist)?

  A lepedékképző baktériumok lerakódása miatt kialakuló gingivitist megfelelő szájápolási szokásokkal lehet megelőzni. Naponta kétszer mosson fogat mindennapi használatra szánt fluoridos parodontax® fogkrémmel, amely a hagyományos fogkrémeknél négyszer hatékonyabban szünteti meg az ínyvérzés okát.** A fogak közti nehezen elérhető helyekről fogselyemmel távolítsa el a lepedéket. Rendszeresen keresse fel fogorvosát, mert egy szakember már azelőtt észreveszi a fogínyprobléma jeleit, mielőtt Ön bármilyen tünetet észlelne.

   

  **Ez nem vonatkozik a parodontax® Whitening termékváltozatra.

 • Gyakori probléma-e a fogínyprobléma?

  Igen, a fogínyprobléma világszerte a felnőtt lakosság felét érinti.

 • Mi a fogászati betegség?

  A „fogászati betegség” fogalmába a gingivitis, a periodontitis, illetve a periodontális betegségek értendők – ezek mindegyike fogínyprobléma.

 • Okozhat-e ínyvérzést a túl erőteljes fogmosás?

  Az ínyvérzés egyik fő oka a lepedékképző baktériumok lerakódása a fogíny vonala mentén. Ez a lepedék úgy távolítható el a legjobban, ha naponta kétszer parodontax® fogkrémmel mos fogat.

 • Honnan derül ki, hogy parodontax® fogkrémet kell használnom?

  A parodontax® fogkrémet azok számára fejlesztettük ki, akiknek ténylegesen vagy gyaníthatóan vérzik az ínye. A fogkrém azonban mindazokat az előnyöket is biztosítja, amelyek egy mindennapi használatra szánt fluoridos fogkrémtől elvárhatók, azaz bárki használhatja napi szájápolásra: erősíti a fogakat, segít megőrizni a fogíny egészségét, és friss leheletet biztosít.

 • Hány parodontax® márkájú termék létezik?

  Magyarországon öt parodontax® fogkrém, kettő parodontax® fogkefe és egy parodontax® szájvíz érhető el.

Corsodyl® – GYIK

 • Minden szájvíz alkalmas-e a fogínyprobléma kezelésére?

  Nem minden szájvíz alkalmas a fogínyprobléma kezelésére: egyesek azért készültek, hogy friss leheletet biztosítsanak, vagy hogy védjenek a fogszuvasodás ellen. Ha napi kétszeri fogmosás mellett használja, a mindennapi használatra szánt parodontax® szájvíz összetétele elősegíti az ínypanaszok elleni védekezést. Klinikailag igazoltan segít eltávolítani a lepedékképző baktériumokat, és megelőzni a további lerakódást. Segít csökkenteni a rossz leheletért felelős baktériumok számát is, fluoridtartalma pedig erősíti a fogakat, és véd a fogszuvasodás ellen.

   

  A Corsodyl® szájöblögető oldat klinikailag igazoltan alkalmas az első fogínyprobléma-szakasz, a gingivitis kezelésére. Olvassa el a termék címkéjét, és tartsa be az utasításokat.

 • Tartalmaz-e alkoholt a Corsodyl®?

  Nem, a Corsodyl® szájöblögető oldat 0,2% nem tartalmaz alkoholt.

 • Használjak-e alkoholtartalmú termékeket?

  Ha a címkén feltüntetett utasításoknak megfelelően használja őket, akkor az alkoholt nem tartalmazó szájvizek ugyanolyan hatásúak és hatásosak az ínypanaszok kezelésében, mint az alkoholtartalmú termékek.

 • Felnyitás után meddig használható fel a Corsodyl® szájöblögető oldat?

  A Corsodyl® szájöblögető oldat felnyitás után három hónapig használható fel. Nézze meg a lejárati időt a csomagoláson, és azt követően ne használja fel.

 • Mennyi ideig használjam a Corsodyl® szájöblögető oldatot?

  A Corsodyl®-t maximum 4 hétig használja! Ha továbbra is jelentkeznek a tünetek, vagy ha aggódik az ínye egészsége miatt, forduljon a fogorvosához.

 • A Corsodyl® szájöblögető oldatot gyermekek is használhatják?

  A terméket mindig a termékcímkén található utasításoknak megfelelően kell használni. A Corsodyl®-t 12 éven aluli gyermekek nem használhatják, kivéve, ha fogorvos ajánlja a használatukat. További tanácsért forduljon fogorvosához.

 • Használhatom-e naponta a Corsodyl® szájöblögető oldatot?

  A Corsodyl®-t a termékcímkén található utasításoknak vagy a fogorvos utasításainak megfelelően kell használni. Az ínyvérzés megelőzése érdekében napi kezelésként használhatja a parodontax® fogkrémet és szájvizet

 • Hogy mossak fogat, ha Corsodyl® szájöblögető oldatot használok?

  Ha közvetlenül a Corsodyl® szájöblögető oldat használata után mos fogat, azzal ronthatja a Corsodyl hatását. Ennek elkerülése érdekében használja más napszakban a Corsodyl® szájöblögető oldatot, vagy előbb mosson fogat, majd alaposan öblítse ki a száját vízzel, és várjon öt percet, mielőtt a Corsodyl®-lal öblögetne.

   

  A Corsodyl® hatásosságát befolyásolhatja az SLS (nátrium-lauril-szulfát) jelenléte. Ez az anyag gyakran megtalálható a fogkrémekben, ezért válasszon SLS-t nem tartalmazó fogkrémet, például parodontax®-ot.

 • Elegendő-e a szájvíz a szájhigiéné biztosítására?

  Nem. A megfelelő szájhigiéné alapja a napi kétszeri alapos fogmosás, de része még a rendszeres fogorvosi ellenőrzés, illetve a fogorvos vagy dentálhigiénikus által végzett szakszerű fogtisztítás. A mindennapi használatra szánt szájvizek, például a parodontax® szájvíz, kiegészíthetik, de nem váltják ki a megfelelő szájápolást.

   

  Ha állandósult, romló vagy súlyos ínypanaszai vannak, például kivörösödött íny, ínyduzzadás vagy ínyvérzés, ezek a tünetek fogínyproblémára utalnak. Intenzív kezelésre lehet szüksége a károsodás megszüntetéséhez és a szájüregben lévő lepedékképző baktériumok mennyiségének csökkentéséhez. Fogorvosa a szokásos szájápolási szokásainak kiegészítéseként, rövid távú, átmeneti kezelésként javasolhatja a Corsodyl® szájöblögető oldattal végzett intenzív kezelést, hogy a szájüreg tiszta maradjon, és a fogíny ismét egészséges legyen.