A FOGÍNYPROBLÉMA KEZELÉSÉNEK MÓDJA

A fogínyproblémát azok a lepedékképző baktériumok okozzák, amelyek lerakódnak a fogak felületén, körül és között. Ha ezeket a baktériumokat nem távolítja el rendszeres fogmosással és fogselymezéssel, akkor irritálhatják az ínyt, ami kivörösödéshez, ínyduzzadáshoz és ínyvérzéshez vezethet: ezek mind a gingivitis néven ismert fogínyprobléma korai tünetei.

Ha a fogínyproblémának ezeket a jeleit nem kezelik, akkor kis „tasakok” alakulhatnak ki a fogak és az íny között. Ezek a tasakok egyre mélyebbé válnak, végül pedig periodontitishez vezethetnek, ami a fogínyprobléma egyik legsúlyosabb típusa. Mire a fogínyproblémának ebbe a szakaszába ér, valószínűleg annyira károsodott a szájürege, hogy kezelés nélkül fogvesztés léphet fel.

Ezért fontos, hogy mihamarabb elejét vegye a gingivitisnek, és hatásos kezelést találjon a fogínyproblémára, hogy ínye egészséges maradjon.

A FOGÍNYPROBLÉMA HÁROM LÉPÉSBŐL ÁLLÓ KEZELÉSE

Az egészséges fogíny nélkülözhetetlen az erős fogakhoz, a fogíny egészsége pedig megfelelő szájápolási szokásokkal őrizhető meg.

Mindössze három lépéssel tisztán tarthatja ínyét és fogait, és segíthet megelőzni a fogínyproblémát.

1. LÉPÉS – Mosson fogat naponta kétszer mindennapi használatra szánt parodontax® fluoridos fogkrémmel.

Naponta kétszer, legalább két percen át mosson fogat kis fejű, puha, lekerekített sörtékkel rendelkező kézi vagy elektromos fogkefével.  Használjon mindennapi használatra szánt parodontax® fluoridos fogkrémet, amely fizikailag eltávolítja a lerakódott lepedékképző baktériumokat a fogíny vonaláról, és így segít fenntartani az íny és a fogak közötti védőgátat. Napi kétszeri fogmosás esetén a hagyományos fogkrémeknél négyszer hatékonyabban szünteti meg az ínyvérzés legfőbb okozóját.*

2. LÉPÉS – Fogselyemmel távolítsa el a lepedéket a fogai közül

Használjon fogselymet vagy fogköztisztító kefét, hogy a lepedéket a nehezen elérhető helyekről, például a fogai közül is el tudja távolítani. Ne feledje: a fogselymet óvatosan kell a fogak közé vezetni, különben felsértheti vele az ínyét.

3. LÉPÉS – Rendszeresen járjon fogorvoshoz, és távolíttassa el a lerakódott lepedéket, így segítve a fogínyprobléma megelőzését

Rendszeresen keresse fel a fogorvost, és ellenőriztesse vele fogait és ínyét, hiszen egy szakember már azelőtt felismerheti a fogínyproblémát, mielőtt Ön bármilyen tünetet észlelne. A fogorvos megtisztíthatja a fogait, amivel eltávolítja a lepedékképző baktériumok makacs lerakódásait (a fogkövet), és elősegíti a fogínyprobléma megelőzését.

Ezzel a három lépéssel hozzájárulhat a fogínyprobléma megelőzéséhez és ahhoz, hogy ínye egészséges maradjon, fogai pedig erősek legyenek.

MIT TEGYEK, HA MÁR KIALAKULT NÁLAM A FOGÍNYPROBLÉMA?

Ha a fogínyprobléma valamelyik tünetét tapasztalja, vagy ha már gingivitisben szenved, akkor ez a három lépés segíthet megakadályozni azt, hogy periodontitisszé fejlődjön. Ez fontos, mivel a periodontitis visszafordíthatatlan, és kezelés nélkül fogvesztéshez vezethet. Ha fogínyproblémában szenved, forduljon fogorvoshoz, aki segíthet elérni, hogy ne romoljon az állapota.

*Ez nem vonatkozik a parodontax® Whitening termékváltozatra.