Location:

Véres köpet a lefolyóban
Véres köpet a lefolyóban

A fogínybetegség tünetei

Halitosis és fogágybetegség: ezt érdemes tudni róla

A halitosis (szájszag) a rossz lehelet orvosi elnevezése. Kialakulásának számtalan oka lehet. Ebbe beletartoznak az általunk fogyasztott ételek és italok, valamint a fog- és ínyápolás alapossága.

A halitosis kialakulása arra is utalhat, hogy valamilyen komolyabb ok, például foginyprobléma lehet a háttérben.

A fogyínyen levő baktériumok illusztrációja, felnagyítva egy tükörrel

Ínyvérzés és halitosis

A lepedékképző baktériumok a fogínyvérzés (gingivitis) legfőbb okozói közé tartoznak. Ha a baktériumok lerakódnak a szájban, az általuk termelt toxinok kellemetlen szagot okozhatnak. A baktériumok lebontják a szájban lévő ételdarabkákat, miközben kellemetlen szagú gázok szabadulnak fel, ami a rossz lehelet okozója. 

A rossz lehelet igen kellemetlen jelenség, különösen a társas érintkezés során és udvarlás közben.

Így segíthet a parodontax

Napi két használat mellett a parodontax mindennapi használatra szánt fluoridos fogkrém négyszer hatékonyabban* távolítja el a felhalmozódott lepedéket, a fogínyvérzés legfőbb okozóját. Napi kétszeri fogmosás megőrzi a fogíny egészségét, erősíti a fogakat és friss leheletet biztosít minden napra.

Fontos megjegyezni azonban, hogy a lepedék csupán az egyik a halitosis lehetséges okai közül, vagyis ha problémát tapasztal, mindenképpen keresse fel fogorvosát vagy dentálhigiénikusát. 

*Plakk-képző baktériumok eltávolítása szakszerű tisztítás és napi kétszeri fogmosás esetén, a hagyományos, nátrium-bikarbonát nélküli fogkrémekkel összehasonlítva, az Ultra Clean, Fluoride, Extra Fresh és Classic fogkrémek használatával.